0
0

Lees hier onze eenvoudige tips!

Gezond wonen, gezond leven

Gezond wonen, gezond leven

Gezond eten is belangrijk. Dat weten we allemaal. Groene Smoothies, de Zandloper methode, Super foods, er is elke keer iets leuks en nieuws om te proberen. Maar denk je wel eens aan het belang van gezond wonen? Bekijk hier 5 eenvoudige tips.

1. Ventileren en luchten

Als het lekker weer is vinden we het heerlijk: alle ramen en deuren open en goed doorluchten. Alleen is af en toe niet genoeg. Dagelijks de ramen openen is niet alleen goed voor jezelf (vervuilde lucht versterkt allergieën), maar helpt ook tegen bijvoorbeeld schimmelvorming. Ventileren heeft het meeste effect als je het de hele dag doet. Luchten kan je het beste minimaal een kwartiertje per dag doen. Probeer het in je ochtendritueel in te passen. Als je wakker wordt, even het bed openslaan en het raam open zetten terwijl je doucht bijvoorbeeld.

2. In balans

Je huis is net als een ecosysteem: als alles in verhouding is groeit en bloeit alles op zijn best. In een vochtig huis gedijen schimmels beter terwijl te droge lucht zorgt voor irritatie aan de luchtwegen en snellere stofvorming. Je kan een specialist langs laten komen om een check uit te laten voeren maar je kan ook zelf het één en ander doen. Bekijk eerst of het te vochtig is of juist niet. Dit kan je eenvoudig doen door een bakje water bij de verwarming te zetten en kijken hoelang het duurt voordat het verdampt is. Vervolgens gelden 2 basis regels: te vochtig, zet een vochtvreter neer en de verwarming iets hoger. Te droog? Zet een luchtbevochtiger neer en de verwarming iets lager.

3. Zo natuurlijk mogelijk

Dit kan door planten in huis te halen. We weten dat planten de lucht als het ware filteren. Ze zetten kooldioxide om in zuurstof en verhogen de luchtvochtigheid. Als bonus blijkt ook nog dat mensen minder stress ervaren in een groene omgeving. Probeer daarnaast onbewerkte materialen in huis te halen. Linnen, hout, katoen; materialen die qua gevoel en ook geur, positief werken op je gemoed. En kies niet voor een huisparfum met chemische ‘natuurlijke’ geur, maar kies voor levende bloemen en planten.

4. Woon schoon!

Niet de leukste tip maar wel waar; regelmatig schoonmaken houdt het evenwicht in balans. Want geen één huis is stof, bacterie of schimmel vrij. Dat is ook niet erg of nodig maar het moet niet meer worden! Zeker stof kan op en gegeven moment zorgen voor irritatie van de luchtwegen. je kan kiezen voor een Desso AirMaster® for Home vloerkleed. Dit kleed houdt in ieder geval het stof beter vast tot de volgende stofzuigbeurt. Het schoonmaken iets veraangenamen: ramen open, muziek aan, iedereen iets laten doen en aan het eind samen genieten van het resultaat!

Hergebruik van materialen

Bij onze leveranciers wordt steeds meer gedacht aan hergebruik van materialen. PET-flessen worden gebruikt voor het maken van tapijt en restanten stof uit de mode industrie worden gebruikt om stoffen van rolgordijnen van te maken. Ook afval dat uit de zeeën en oceanen wordt gehaald wordt gebruikt om gordijnstoffen van te maken. 

Deze ontwikkelingen zijn goed voor het milieu en daarmee ook voor ons.

De grote merken van Tebbenhoff Woninginrichting

Bij Tebbenhoff Woninginrichting verkopen we onder meer de volgende merken:

Lookbook

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in ons lookbook