Waar kies jij voor?

Verschillende raamdecoratie op een rij

Lees meer over raamdecoratie

Ik wil graag contact

Persoonlijk advies

Wij helpen je graag bij jouw droominterieur die past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Deskundig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.

Gordijnen

Hoe vind je een product dat bij je past?

Raamdecoratie bestaat in allerlei soorten en maten. Hoe vind je een product dat bij je past? Wij helpen je graag op weg door de voor-en nadelen van verschillende soorten raamdecoratie op een rij te zetten.

Laten we beginnen met de meest voorkomende raamdecoratie: gordijnen. De stof van gordijnen is in verschillende soorten en kleuren te verkrijgen. Van transparant tot verduisterend en van lichtroze tot pikzwart.

Gordijnen zijn niet voor niets de ‘standaard’ als het op raamdecoratie aankomt. Aangezien er eindeloos veel varianten zijn, passen gordijnen in bíjna ieder interieur.

Toch hebben gordijnen niet alleen voordelen. Zo nemen ze relatief veel ruimte in beslag. Dit kan vooral lastig zijn wanneer je ramen of deuren hebt die naar binnen openslaan. Daarnaast houden gordijnen en hoop stof vast en zijn ze lastig schoon te maken. Gelukkig hangt dit af van het type-en de samenstelling van het gordijn. Wij geven graag advies over het beste onderhoud van jouw gordijnen.

Rolgordijnen

Net als met gordijnen, zijn rolgordijnen in een hoop verschillende varianten te vinden.

Niet alleen zijn rolgordijnen veelzijdig, ze zijn ook nog eens makkelijk te bevestigen, bedienen en schoon te maken. Ideaal te onderhouden dus.

Hoewel er veel variatie is in rolgordijnen, blijft er een ding altijd hetzelfde: de vorm. Een simpel, minimalistisch vlak. Perfect als je houdt van een strakke uitstraling, maar minder passend als liever gaat voor een uitgesproken interieur. Daarnaast kun je met rolgordijnen weinig doen tegen de lichtinval.

Heb je een vraag over raamdecoratie?

Of wil je graag meer informatie? Laat een bericht achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op! 

Form fields

Vouwgordijnen

Een andere variatie op het klassieke gordijn, zijn vouwgordijnen. Deze kun je zelf tot de gewenste hoogte opvouwen.

Doordat deze gordijnen opvouwen, zijn ze sfeervoller dan bijvoorbeeld rolgordijnen. Als je vouwgordijnen neemt van een mooie, linnen stof kunnen ze zelfs doorgaan als eyecatcher. Ze hebben een landelijke uitstraling die je interieur net wat extra’s geeft.

Door de unieke uitstraling, passen rolgordijnen niet in ieder interieur. Daarnaast nemen de gordijnen een groot deel van het raam in beslag en verminderen ze de lichtinval. Ook wanner ze opgevouwen zijn.

Jaloezieën

Van jaloezieën zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je aluminium jaloezieën, maar ook bamboe en houten varianten.

Door de variatie in kleuren en materiaal, passen jaloezieën in veel verschillende interieurs en ruimtes.

Zo hebben houten jaloezieën een moderne, luxe uitstraling en zijn PVC jaloezieën perfect voor in de keuken. Mits je een goede afzuigkap hebt en er af en toe een raamopen staat. Daarnaast zijn jaloezieën gemakkelijk schoon te maken en heb je de mogelijkheid om licht gedeeltelijk binnen te laten komen.

De mogelijkheden van houten jaloezieën zijn nu helaas nog wat beperkt. Ook kunnen ze niet goed tegen hitte en vocht, waardoor ze niet geschikt zijn voor keukens en badkamers. Aluminium varianten zijn daarvoor wel geschikt, maar deze kunnen kil overkomen. Dit kun je echter snel oplossen door de juiste kleur te kiezen.

Zien we je snel?

Heb je hulp nodig met beslissen welk soort raamdecoratie het best bij jouw interieur en wensen past? Kom langs in onze winkel en laat je adviseren. Onze adviseurs helpen je graag de juiste keuze te maken.